İHH Beypazarı temsilciliği, Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını bildirdi.
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
09 Aralık 2022 - Cuma 13:47
 
İHH Beypazarı temsilciliği, Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını bildirdi.
-İHH Beypazarı Temsilciliği bu gün Cuma namazı Çıkışında Fatih Camisi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını ve Doğu Türkistan’a yapılan zulümden vaz geçilmesini istedi.
DÜNYA Haberi
İHH Beypazarı temsilciliği, Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını bildirdi.

BEYPAZARI  (YT)-İHH Beypazarı Temsilciliği bu gün Cuma namazı Çıkışında Fatih Camisi önünde yaptığı basın açıklamasıyla, Doğu Türkistan’ın yanında olduklarını ve Doğu Türkistan’a yapılan zulümden vaz geçilmesini istedi.

İHH Beypazarı temsilcisi Tunahan Yiğit’inde aralarında bulunduğu yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Cuma namazı çıkışında Fatih Cami önünde “Doğu Türkistan’a Özgürlük” pankartı açarak, Doğu Türkistan’ında soy kırım yapıldığını duyurdu.

İHH Beypazarı temsilcisi Tunahan Yiğit, burada Doğu Türkistan’ın Çin zulmü altında, 73 yıldır özgürlük ve yaşam mücadelesi verdiklerini söyledi.

İHH Beypazarı temsilcisi Tunahan Yiğit, yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Allah Resulü buyurdu ki: ’’ İnsanlar, bir zalimi görürler de onun zulmüne engel olmazlarsa Allah’ın onları genel bir azaba uğratması kaçınılmazdır.’’ Çin’in kuzeybatısında bulunan Doğu Türkistan halkı, özellikle Uygur Türkleri 73 yıldır zulüm ve esaret altında adalet, özgürlük ve yaşam mücadelesi vermektedir. Doğu Türkistan’da yaşayan insanlar sadece Müslüman ve Türk oldukları için sistematik bir şekilde asimilasyon politikasına maruz kalmaktadır. Özellikle 2016 yılından beri, baskı altında bulunmakta, İnsani hakları ellerinden alınmış toplum olarak kitlesel bir cezaya maruz kalmaktadır. Sayılarının 1200’ü geçtiği belirtilen toplama ve işkence kamplarında 3 milyona yakın kişi zorla alıkonuldu! Uygur halkı, toplama kamplarıyla hürriyetlerinden yoksun bırakıldı, işçi kölelere dönüştürüldü ve kısırlaştırma programlarının hedefi oldu!.”

 

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: İHH, Beypazarı, temsilciliği,, Doğu, Türkistan’ın, yanında, olduklarını, bildirdi.,
Yorumlar
Haber Yazılımı