Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Levent Yüksel’den Engelliler Haftası Açıklaması
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
10 Mayıs 2021 - Pazartesi 10:50
 
Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Levent Yüksel’den Engelliler Haftası Açıklaması
-Beypazarı İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Eti Soda Özel Eğitim ve Uygulama Okulu müdürü Levent Yüksel, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler haftası olması dolasıyla açıklamada bulundu.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Müdürü Levent Yüksel’den Engelliler Haftası Açıklaması

BEYPAZARI (YT)- Beypazarı İlçe Milli Eğitim müdürlüğü Eti Soda Özel Eğitim ve Uygulama Okulu müdürü Levent Yüksel, 10-16 Mayıs tarihleri arası Engelliler haftası olması dolasıyla açıklamada bulundu.

Okul müdürü Levent Yüksel, İnsanlar aynı koşullarda dünyaya gelmemekte, Aynı şekilde yaşam koşulları açısından da kimisi rahat ve bolluk içinde yaşarken, kimisi bazı uzuvları veya yetileri olmadan yaşamakta olduklarını, bazı insanların doğuştan engeli bulunduğunu, bazılarının ise çeşitli kazalar veya terör olayları nedeniyle engelli kalabildiğini, ama İşin gerçeğinin her birey engelli adayı olduğunu söyledi.

Birlikte yaşama kültürünün bir gereği olarak hasta, yaşlı veya engelli varlığının unutulmaması, yaşam tarzlarımızda güçsüzlere de yer verilmesi gerektiğini belirten okul müdürü Yüksel, “Toplumsal mutluluk, bireylerin mutluluğundan, bu da başkalarının acısını ve eksikliğini paylaşmaktan geçer” dedi.

Engelliler haftası 10 ile 16 Mayıs tarihleri arasına isabet eden ve yaşamlarını engelli şekilde sürdüren insanlarımızı hatırlamak ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için etkinliklerin düzenlendiği bir hafta olduğunu vurgulayan Yüksel, “Görsel medya araçları kullanılarak engelli kişilere ve onların basit şeyleri bile ne denli zorluklar içinde yaptıkları, bazen de yapamadıkları anlatılmaya çalışılır. Haberlerde engelli kişilerin bin bir güçlükle normal insanların bile başaramayacağı şeyleri nasıl başardığına dair sık sık haberler sevinçli şekilde duyurulması gerekmektedir. Açıkça ifade etmek gerekir ki azimli kişilerin başarılarının topluma mal edilebilecek bir durumu bulunmamaktadır. Marifet engellilere çile çektirip başarı kazandırmada değil, bir şekilde engeli olan vatandaşlarımıza bu eksikliklerini hissettirmeden yaşamlarını idame ettirebilmesi fırsatı verilmesidir” diye konuştu.

Dünyada yaşam eşitliği olmasa da, dünya nimetlerinden yeterince yararlanamayan, herkesin yapabildiği şeyleri yapamayan veya destek ile başarabilen bu kişilere el uzatmak hepimizin gönül borcu olduğunu ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:

“Bazen sadece durumun farkında olmak bile ciddi bir mesafe kat etmek anlamına gelecektir. Unutmamak gerekir ki engelliler toplum üzerinde bir yük değil tam tersine yardımlaşmanın tesisi için fırsat kapısıdır. Onlara yardım etmek çok zor değil, bazen engellilere ayrılan park alanını işgal etmemek bile yeterlidir.”

 

 

 

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: Özel, Eğitim, ve, Uygulama, Okulu, Müdürü, Levent, Yüksel’den, Engelliler, Haftası, Açıklaması,
Yorumlar
Haber Yazılımı