Beypazarı bazı köylerinde Şükür duası ve hacet bayramı yapıldı.
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
21 Mayıs 2023 - Pazar 14:04
 
Beypazarı bazı köylerinde Şükür duası ve hacet bayramı yapıldı.
-Başkentin Beypazarı İlçesinin bazı köylerinde Şükür duası ve Hacet bayramı düzenlendi.
KÜLTÜR SANAT Haberi
Beypazarı bazı köylerinde Şükür duası ve hacet bayramı yapıldı.

BEYPAZARI (YT)- Başkentin Beypazarı İlçesinin bazı köylerinde Şükür duası ve Hacet bayramı düzenlendi.

Beypazarı’nın Kabaca mahallesinde yağmurlar dolayısıyla halk şükür duasında bulunurken, Hırkatepe mahallesinde de hacet Bayramı düzenlendi.

Kabaca mahallesi muhtarlığı ve Kabaca Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından bu gün, Kaygusuz Abdal türbesinin de bulunduğu Kabaca mahallesinde Şükür duası düzenlendi.Köyde düzenlenen Şükür duasına, Belediye başkanı Tuncer Kaplan, AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Gökgöz, İyi Parti İlçe Başkanı Yakup Türkoğlu, CHP İlçe başkanı Hasan Kostak, DP İlçe Başkanı Enver Atak, ve davetlilerle köylüler katıldı.

Kabaca Mahallesi Muhtarı Kazım Uysal, bölgenin oldukça yağmur aldığını ve bunun içinde şükür duasında bulunduklarını söyledi.

Kaygusuz Abdal Türbesinde dualar yapıldı:

3 Gün süreyle, sabah namazının ardından din görevlileri ve vatandaşların katılımıyla sabah namazının kılınmasının akabinde,(Kaygusuz Abdal) türbesine kadar tekbir ve dualar ederek gittik. O muhteremin huzurunda da dualarımızı yaptık. Bu günde Cami’de kılınan öğle namazının ardından kurban yapılmak üzere bağışlanan sığır ve koyunlarımızı keserek, etli pilav olarak köy konağında halka ikram ettik.” Dedi.

Ecdadın İzinde Hacet Bayramı düzenlendi:

Yine, Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin dedesi Gazi Gündüz Alp in kabrinin bulunduğu Hırkatepe mahallesinde de Hacet Bayramı düzenlendi.

Hırkatepe mahallesinde köyün mezarlığının içinde bulunan Osmanlı İmparatorluğunun kurucusu Osmangazi’ nin dedesi olduğu bilinen Gazi Gündüz Alp ‘in kabri başında Kur’an tilavet edilerek, Fatihalar gönderildi. Köy meydanında bulunan Otağ Çadırı’nda Hacet Bayramına katılan ve kılınan namazın ile okunan Kur’anın ardından Etli Pilav ikramında bulunuldu.

Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, köylerinde Hacet Bayramı geleneğinin asırlardır süregeldiğini söyledi.

Bu günde köylerinde Hacet Bayramı, düzenlediklerini anlatan Hırkatepeliler Derneği Başkanı Gündüzalp Ünal, “ Ecdadımızın izinden gitmeye çalışıyoruz. Köyümüzde, hacet Bayramı düzenliyoruz ve kesilen Kurban etlerini öğleye kadar pişirerek yetiştiriyoruz. Öğle Namazının ardından Hacet Bayramına katılan misafirlerimizi, otağda(çadır), köy konağında Etli pilav veriyoruz. Köyümüzde asırlardır süre gelen bu Hacet bayramı geleneğini devam ettiriyoruz” dedi.

Gündüzalp Ünal, köylerine hacet bayramına gelenlerin genelde Türbeyi ziyaret ederek, burada zatı muhterem için dualar okuduklarını ve Fatihalar gönderdiklerini ve düzenlenen Hacet Bayramına katılım gösteren herkese teşekkür ettiklerini kaydetti.

Beypazarı bazı köylerinde Şükür duası ve hacet bayramı yapıldı. - Birlik Haber Ajansı (birlikhaberajansi.com.tr)

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: Beypazarı, bazı, köylerinde, Şükür, duası, ve, hacet, bayramı, yapıldı.,
Yorumlar
Haber Yazılımı