Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Aşure dağıttı
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
11 Ekim 2016 - Salı 17:00
 
Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Aşure dağıttı
-Beypazarı Hatice-Cemil Ercan, Sosyal Bilimler Lisesi bu gün öğrencilerine okulun bahçesinde aşure dağıttı
BİLİM-EĞİTİM Haberi
Hatice-Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi öğrencilerine Aşure dağıttı

BEYPAZARI(TRT)- Muharrem ayının girmesi dolayısıyla, birçok yerde Aşure geleneğinin sürdürüldüğü görülürken, Beypazarı Hatice Cemil Ercan Sosyal Bilimler Lisesi’nde okulun bahçesinde öğrencilerine Aşure dağıtımında bulundu.

Okulun bahçesine kurulan stantla öğrencilere aşure dağıtan okul idaresini, okulu yaptıran iş adamı Niyazi Ercan ‘da yalnız bırakmadı.

Anne ve Basının adın taşıyan Okula gelen Hayırsever iş adamı Niyazi Ercan, okulumuzda böylesi bir etkinlikte, okul idaresini ve öğretmenleri ile öğrencileri yalnız bırakmamaya çalıştıklarını söyledi.

Okul idaresini, Muharrem ayının geleneklerinden olan ve aşure geleneğini, okulun bahçesinde düzenlenen ikramla, öğrencilere anlatılmaya çalışıldığını belirten Ercan,  “okulumuzda 400 dolayında öğrenci bulunuyor. Okul idaremiz de bizlere böylece Muharrem ayının geleneklerinden olan Aşure’yi tattırmış bulunuyor. Yaptıkları hayırlarının kabul olmasını cenabı Allahtan niyaz ediyorum” dedi.

Böylesi güzel girişimleri dolayısıyla okul müdürü Cemiyle Sakarya'ı ve öğretmenleri kutladığını kaydeden Ercan, “muharrem önemli bir ay. Bu ayda, aşureler pişirilerek ikram edilir. Bizim okulumuzda da bu ilk defa tertiplendi. Gerçekten güzel olmuş. Herkesin eline sağlık” ifadesinde bulundu.



Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı