-Beypazarı Hatice-Cemil Ercan Anadolu öğretmen lisesinden 62 öğrenci mezun oldu
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
31 Mayıs 2014 - Cumartesi 08:30
 
-Beypazarı Hatice-Cemil Ercan Anadolu öğretmen lisesinden 62 öğrenci mezun oldu
Beypazarı'ndaki Hatice-Cemil Ercan Anadolu Öğretmen Lisesinden 2013–2014 döneminde mezun olan öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
-Beypazarı Hatice-Cemil Ercan Anadolu öğretmen lisesinden 62 öğrenci mezun oldu

BEYPAZARI (BBB) - Beypazarı'ndaki  Hatice-Cemil Ercan Anadolu Öğretmen Lisesinden 2013–2014 döneminde mezun olan öğrenciler kep fırlatarak mezuniyet coşkusu yaşadı.

Okulun bahçesinde düzenlenen Mezuniyet gününe Kaymakam Mustafa Kaya, İlçe Milli eğitim şube müdürü Mehmet Dinarlı, Belediye başkanı vekili Ayla Yurdakul, okulu yaptıran Hatice-Cemil Ercan ve oğulları Niyazi Ercan, okul müdürü Cemiyle Sakarya, eki ilçe milli eğitim müdürlerinden Hasan Baltacı, okul müdürleri, öğrenciler ve öğrenci yakınları katıldı.

Öğrencilere mezuniyetlerinin hayırlı uğurlu olması dileğinde bulunan Kaymakam Mustafa Kaya sözlerini şöyle sürdürdü:

“Anadolu öğretmen lisesinin şimdiye kadar olan mezuniyet törenlerine katıldım. Daha öncesi çeşitli binalarda eğitim öğretimini sürdüren öğrencilerimiz, hayırsever insanlarımızdan Hatice-Cemil Ercan çifti tarafından yaptırılan bu okulda, bu binada ilk mezunlarını veriyor ve bunun haklı gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Bu vesile ile Hayırsever Hatice-Cemil Ercan Bey efendiye bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu okulu şimdi Beypazarı’nın en güzel okullarından bir tanesi. Mezun olan öğrencilerimiz hayatlarında önemli bir sayfayı kapatıyorlar ve temel eğitimlerini bitiriyorlar. Bundan sonra bambaşka bir alana doğru yelken açacaklar. Önlerinde öncelikli üniversite sınavı ve ardından mesleki alan belirleme var. Öcelikli olarak öğrencilerden şunu istiyorum. Sevecekleri bir alanı seçsinler. İnsanlar sevdikleri alanda başarılı oluyorlar. Buradan ailelere de çağrıda bulunuyorum. Lütfen çocuklarınızı beğenmediği alanlara yönlendirmeyin. Sevdikleri alanlara yönlendirin, sonunda onun başarılı olduğunu göreceksiniz” ifadesinde bulundu.

Mezuniyet töreninde konuşan okul müdürü Cemiyle Sakarya, “Bu günün haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan ve sizlerden emanet olarak aldığımız evlatlarınıza birer ebeveyn olarak hizmet ederek, onları daha kendinden emin, ne istediğini bilen, hedefleri için cesaretle hareket eden, bilgili, görgülü, yaşamı seven, yaşatmayı görev bilen sevgi dolu bireyler olarak, sizlere büyük bir mutluluk ve heyecan içerisinde tekrar takdim ediyoruz” dedi.

Okullarında 380 öğrencinin eğitim gördüğünü hatırlatan Sakarya, “2013–2014 eğitim öğretim döneminde okulumuzdan 62 öğrenci mezun oluyor. Bu öğrencilerimize bundan sonraki öğrenim yaşamlarında başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Okulu yaptıran Hatice-Cemil Ercan adına da konuşmayı oğulları Niyazi Ercan yaptı.

Ercan, “Bu gün burada yaptırmış olduğumuz, Hatice-Cemil Ercan Anadolu Öğretmen Lisesinin ilk mezunlarını vermenin gururunu yaşıyoruz. Çoğunuz burada ailemizden uzakta, eğitimlerinizi aldınız. Öğretmenleriniz sizlerin eğitimi ve yurttaki rahatınız için ellerinden gelenin en iyisini yapmaya çalıştılar. Hapsine sizin adınıza teşekkür ediyorum. Eğitim öğretim anlamında olsun, okul imkânları ders sınıfları olsun, Beypazarı’nın en iyi okulundan mezun oluyorsunuz. Bu yıl okulumuz 62 öğrenci mezun etti. Bundan sonraki yıllarda da sizin gibi, burada okuyan öğrencilerimizin mezun etmenin sevincini yaşayacağız. Sizlerin bir hedefi olmalı, Hayatınız boyunca nerede olmanız gerektiğini bilmek istiyorsanız, nereye gittiğinizi bilmek zorundasınız. Bu nedenle kendinize doğru hedefler belirleyin” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından okulu birincilikle bitiren Rukiye Sağlam tarafından okul yaş kütüğüne plaket çakıldı.

Kaymakam tarafından okulu yaptıran Hatice –Cemil Ercan ailesine, plaket verildi ve teşekkür etti.

Ardından mezun olan öğrenciler hep birlikte okulun merdivenlerinde havaya keplerini fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadı.



 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı