TÖMER ile TUTAP Türkiye’nin tanıtımında el ele:
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
13 Mart 2022 - Pazar 13:56
 
TÖMER ile TUTAP Türkiye’nin tanıtımında el ele:
-TUTAP Genel başkanı Fikret Yıldız, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi konusunda TÖMER’le iş birliğine gidildiğini bildirdi.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
TÖMER ile TUTAP Türkiye’nin tanıtımında el ele:

ANKARA (YT)- TUTAP Genel başkanı Fikret Yıldız, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi konusunda TÖMER’le iş birliğine gidildiğini bildirdi.

TUTAP Genel başkanı Fikret Yıldız, Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi misyonu ile Türkiye’de öncü kurum olan TÖMER ile iş birliği protokolü imzaladıklarını söyledi.

TÖMER’in Türkiye’de Türkçenin doğru kullanılması yönünde mücadelesinin bulunduğuna değinen TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, şunları kaydetti:

“Ankara Üniversitesi TÖMER ile Türkçe’nin yabancı dil olarak öğretilmesi kapsamında; Türkiye’de öncü kurum olma niteliği taşıyan TÖMER ile TUTAP olarak bir protokol imzaladık. Bu çerçevede ve toplumsal ihtiyaçlar doğrultusunda başta ilgilice olmak üzere Almanca’dan Rusca’ya, Arapça’dan İspanyolca’ya 12 farklı yabancı dilde eğitim ve kültür faaliyetlerini hem yüz yüze, hem de çevrimiçi olarak sürdürmektedir.”

Ankara Üniversitesi Beypazarı M.Y.O Eski müdürü şimdi olan TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin, TÖMER’in 12 farklı yabancı dilde eğitim ve kültür faaliyetlerinde bulunduğunu ve bunun çok önemli olduğunu kaydetti.

TUTAP Genel başkanı Yıldız, TUTAP olarak TÖMER ile İş birliği Protokolü imzalayarak ülkemizin, güzel yurdumuzun Türkiye’nin tanıtımına katkı sağlamakta olduklarını, kendilerine desteklerini esirgemeyen A.Ü TÖMER Müdürü Prof. Dr. Timur Gültekin hocaya gayretlerinden ve ülkemize verdiği hizmetlerden ötürü teşekkür ettiğini ifade etti.

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: TÖMER, ile, TUTAP, Türkiye’nin, tanıtımında, el, ele:,
Yorumlar
Haber Yazılımı