Ankara il milli eğitim müdürlüğü Nallıhan da bir araya geldi
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
04 Şubat 2013 - Pazartesi 00:00
 
Ankara il milli eğitim müdürlüğü Nallıhan da bir araya geldi
Ankara il milli Eğitim müdürlüğü Ankara ilinin 2012-2013 yılı değerlendirme ve planlama toplantısını Nallıhan ilçesinde düzenlendi.
- Haberi
Ankara il milli eğitim müdürlüğü Nallıhan da bir araya geldi

 
NALLIHAN (BBB) - Ankara il milli Eğitim müdürlüğü Ankara ilinin 2012–2013 yılı değerlendirme ve planlama toplantısını Nallıhan ilçesinde düzenlendi.
Nallıhan ilçe Milli eğitim müdürlüğünün ev sahipliğinde Ayhan Sümer Kültür merkezinde düzenlenen eğitim değerlendirme toplantısına il mili Eğitim müdürü Kamil Aydoğan, Kaymakam  İsmail Altan Demirayak, Müdür yardımcıları, Şube müdürleri ile birlikte 24 ilçenin milli Eğitim müdürleri katıldı.
 
İl milli Eğitim müdürü Kamil Aydoğan, burada İlçe milli eğitim müdürlerine yönelik yaptığı konuşmasında, kendilerinin Türkiye`nin başkentinin eğitimcileri olduğunu ve bu kapsamda, başta kendileri olmak üzere, çok sorumluluklar düştüğünü, başkentin eğitimimi en üst düzeye çıkarmak için,2012-2013 yılı değerlendirme ve planlama çalışması için bir araya geldiklerini söyledi.
Ankara ilinde derslik başına 30-35 öğrenci düşüyor. En küçük yerleşim birimindeki okulla, en büyük yerleşim birimindeki okulun imkanlarını eşit hale getirmeye çalıştıklarını ifade eden, Ankara İl milli Eğitim müdürü Kamil Aydoğan, "Ankara ilinin eğitimdeki kalitesini artırmak üzere Ankara ilinden 8 bin kişi, öğretmen, yada idareci AB ülkelerine ziyaretlerde bulundu ve oralardaki eğitim durumlarını araştırdılar. Biz birçok ülkeye göre eğitimde çok iyi durumdayız "dedi.
İlk defa bir dönemin ve önümüzdeki süreçte planlı bir şekilde çalışmamızı sağlamak üzere, Ankara`nın batısında Ankara`ya 165 km mesafede bulunan Nallıhan ilçesinde değerlendirmek üzere bir araya geldiklerini ifade eden Aydoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Biz önce bizim kim olduğumuzu iyi değerlendirmeliyiz. Bizler başkentin eğitimcileriyiz. Türkiye genelinde bir çok il, ilçe eğitimde Ankara ne yapıyor diye merak ederek, bizleri örnek almaya çalışıyorlar başkentin eğitmecileri olarak bizim mesai diye bir takıntımız yok. Görüldüğü gibi pazar günü burada toplamış bulunuyoruz eğitimi tartışıyoruz. Başkentin eğitimini daha ileri seviyelere çıkarmak üzere planlı çalışma prensibi belirliyoruz.940 bin öğrencinin eğitim öğretim gördüğü başkentimizde, Başkentin okullarında derslik başına 30–35 öğrenci düşüyor. Yurtlarımızda kalan öğrencilerimiz 2 kişilik odalarda kalıyorlar ve derslerini en iyi şekilde yapmaları için imkânlar sağladık oluşturduk. Ankara’da geçen sene 12 bin derslik yapıldı. 2013 yılı için 4 bin derslik planımız var. Ankara bundan böyle 2012–2013 eğitim öğretim döneminde altın çağını yaşayacak. Ankara il milli eğitim müdürlüğü olarak norm kadro atamaları ileri bir tarihe alındı. Bakanlığın eş durumundan tercihleri yarın başlayacak" diye konuştu.
Nallıhan Kaymakamı İsmail Altan Demirayak’ta Nallıhan ilçesinde eğitim öğretimin çok iyi olduğunu, okullaşma oranının yüzde 90’larda olduğunu ve 2950 öğrencinin eğitim öğretim gördüğünü söyledi.
Demirayak, "Nallıhan ilçesinde tüm okullarda derslik başına 15 öğrencinin düştüğünü ve AB standartlarını yakalamış bir ilçeyiz. Eğitim  öğretim döneminde geçen yıl ilçeler bazında Ankara 1. Si olduk. Eğitime kaymakamlık olarak ta desteğimiz şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da sürecek" dedi.
Düzenlenen toplantının ikinci bölümünde oturum basına kapalı olarak sürdürülürken, başkentin eğitim durumu kapsamlı olarak ele alınmış oldu.
Yaşar Tonbak
 
 
""
 
 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı