Nallıhan’da bulunan ve işletme hakkı 30 Haziran günü sona eren Maden ocağı ve termik santralde çalışan işçiler tedirgin.
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
16 Haziran 2020 - Salı 19:50
 
Nallıhan’da bulunan ve işletme hakkı 30 Haziran günü sona eren Maden ocağı ve termik santralde çalışan işçiler tedirgin.
-Nallıhan ilçesi Çayırhan mahallesinde bulunan maden ocağının ve Termik santralinin mevcut işletmecisinin 30 Haziran günü itibariyle işletme hakkının sona ermesi ve tesislerde yeniden ihale sürecinin başlaması, işçilerde ve sendikacılarda tedirginlik yarattı.
GENEL Haberi
Nallıhan’da bulunan ve işletme hakkı 30 Haziran günü sona eren Maden ocağı ve termik santralde çalışan işçiler tedirgin.

BEYPAZARI-NALLIHAN (YT)-Nallıhan ilçesi Çayırhan mahallesinde bulunan maden ocağının ve Termik santralinin mevcut işletmecisinin 30 Haziran günü itibariyle işletme hakkının sona ermesi ve tesislerde yeniden ihale sürecinin başlaması, işçilerde ve sendikacılarda tedirginlik yarattı.

Çayırhan maden ocağı bundan 20 yıl öncesi Park termik-Park maden adı altında firmaya çalışanlarıyla birlikte 20 yıllığına işletme hakkı devredilmişti.

30 Haziran günü firmanın 20 yıllık işletme süresi sona ererken, Kamu yeniden bu tesislerde ihale süreci başlatarak, 26 Haziran’a kadar başvurular yapılırken, ardından da hangi firma yada şirket en iyi teklifi verdiyse, maden ocağı ve Termik santrali bu firmaya verilmiş olacak.

Türkiye Maden İşçileri sendikası Orta Anadolu şube başkanı Talih Kocabıyık ve Termik santralde yetkili olan Tes-İş sendikası şube başkanı Sinan Türkel ve yönetim kurulu üyeleri, madencilerin durumunu ve Termik santralde çalışanların durumlarını anlatmak üzere bu gün Nallıhan ilçesi yönetici ve Siyasi ilçe Başkanları ile Beypazarı Siyesi partilerin ilçe Başkanları ile Belediye başkanını ayrı ayrı ziyaret ederek, konu üzerinde, işçilerin durumu hakkında ve ihale süreciyle ilgili olarak geniş kapsamlı bir bilgilendirmede bulundu.

Her iki sendikanın şube başkanı Talih Kocabıyık ve Sinan Türkel, ilk olarak Nallıhan İlçesinde Kaymakamlık makamını, Ardından belediye başkanı İsmail Öntaş’ı, AK Parti ilçe Başkanı Ertunç Güngör’ü MHP ilçe Başkanı İlker Oymaağaç ile birlikte diğer partilerin de ilçe başkanlarını ayrı ayrı ziyaret ederek, yanlışlıktan dönülmesini ve İhale sürecinde, ihale şartnamesine işçilerin haklarıyla ilgili madde konulması yönünde destek beklediklerini anlattılar.

Beypazarı İlçe Siyasi partilerden destek sözü:

Ardından sendika şube başkanları ve beraberindekiler; Beypazarı ilçesinde ilk olarak İyi Parti İlçe Başkanını Yakup Türkoğlu'nu, ardından CHP ilçe Başkanı Hasan Kostak'ı ve ardından belediye başkanı Tuncer Kaplan ile AK Parti ilçe Başkanı Mehmet Gökgöz'ü, ardından da MHP İlçe Başkanı Erdoğan Orhan'ı ziyaret ederek, yanlışlıktan dönülmesi ve şartnameye işçilerle ilgili madde konulması yönünde destek beklediklerini istediler.

Beypazarı Belediye başkanı Tuncer Kaplan ve Nallıhan Belediye başkanı İsmail Öntaş, sonuna kadar arkanızdayız”

Belediye başkanı Tuncer Kaplan, sendika şube başkanlarını kabulünde, sendika şube başkanları maden ocağı ve Termik santrali hakkında geniş kapsamlı bilgilendirirken, Belediye başkanı Kaplan, anlatılanların ardından, elinden ne geliyorsa unu yapmaya çalışacaklarını ve işçinin yanında yer alacaklarını söyledi.

Belediye başkanı Kaplan, şu ifadeler yer verdi:

“Her iki tesiste 2 bin 300 kişinin çalıştığını aktardınız. Kimsenin mağdur olmasını istemeyiz. Kaldı ki, işçinin hakları, hukukları aynen korunması taraftarıyım. Bunu da ilgili yerlere aktaracağım. Hele ücretler ve sosyal haklar aynen korunması taraftarıyım İhaleyi kim alırsa alsın, şartnamede bu maddelerin mutlaka yer alması çok önemli. Bu tesisler bölgemizin can damarı ve elbirliği ile tesislere ve çalışanlarına sahip çıkmalıyız ben çıkacam, bununda böyle bilinmesini istiyorum” ifadesinde bulundu.

Maden işçileri Sendikası Şube başkanı talih Kocabıyık, hiçbir işçinin hakkını kaybetmemeye çalışıyoruz. Tüm çabamız, bölgemizin can damarı olan tesislerde çalışanları korumaya ve haklarını aramaya çalışıyoruz. İhale sürecinde şartnameye işçi hakları yani ücretleriyle ilgili madde ile tesislerde çalışırken iş kazası geçirmiş kronik hastalık sahibi olmuş kardeşlerimizin de haklarının korunması yönünde madde konulması için çaba içindeyiz” dedi.

Sendika şube başkanı Kocabıyık şunları kaydetti:


“Bu şartımız yerine gelmediği takdirde, Pazartesi günü madenciler olarak yer altında eyleme başlayacağız. Biz Sayın Cumhurbaşkanımıza sesimizi duyurmak istiyoruz. Buradaki Özelleştirme, ihale sürecinden ve şartnamelerden Sayın Cumhurbaşkanımızı bilgilendirmediklerini düşünüyoruz. Enerji bakanımız bize randevu vermiyor. Biz madenciyiz. Devletimiz bize sahip çıkmayacak ta kim sahip çıkacak.”

 

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı