-25. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, turizm ve Tarih Festivali başladı:
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
07 Eylül 2019 - Cumartesi 17:12
 
-25. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, turizm ve Tarih Festivali başladı:
-Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bu yıl 25. düzenlenen '' Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, Turizm ve Tarih Festivali” halk oyunları gösterileri ve açılış konuşmalarıyla başladı
- Haberi
-25. Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, turizm ve Tarih Festivali başladı:

BEYPAZARI (YT) - Ankara'nın Beypazarı ilçesinde bu yıl 25. düzenlenen '' Uluslararası Beypazarı ve Yöresi Kültür, Turizm ve Tarih Festivali” halk oyunları gösterileri ve açılış konuşmalarıyla başladı.

Hanlar Önü Meydanı’nda düzenlenen festivalin açılışına Eski TBMM başkanı Cemil Çiçek, Ankara Milletvekili Hacı Turan, ATO Yönetim Kurulu başkanı Ülkü Karakaş, Nuh Acar, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Yönetim kurulu ve Ankara Ticaret Borsası başkanı Faik Yavuz; Beypazarı Cumhuriyet başsavcısı Alp Giray Yapar, Konya ılgın belediye başkanı Yalçın Ertaş, Kıbrıs Beyarmudu Belediye başkanı(kardeş belediye) İlker Edip, Ankara Üniversitesi Güzel sanatlar Fakültesi Eski Dekanı ile Güdül belediye başkanı Muzaffer Yalçın ile çok sayıda davetlinin yanısıra Gazeteci Yavuz Donat’ta katıldı.

TBMM eski başkanı Cemil Çiçek, Beypazarı İlçesine çok kez ziyarette bulunduğunu ve Beypazarı’nın kendisinde ayrı bir yeri olduğunu söyledi.

Gavurcasını Kullanmayalım, şenlik olarak kullanalım

Bu şenliğin, ilçemize milletimize hayırlı ve uğurlu ve bereketli olması temennisinde bulunan TBMM Eski başkanı cemil Çiçek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“25 yıldır, çeyrek asırdır bu şenlikler, gelenekler devem ediyor. Bu geleneği başlatan bu güne kadar sürdüren, destek veren, katkı veren, bu günkü belediye başkanlarına ve daha önceki belediye başkanlarına, sivil toplum kuruluşlarımız, odalarımız, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.25 Yıl az bir zamandeğil. Böyle bir geleneği sürdürmek çok da kolay da değil. Ben siyasi hayatım boyunca sayısını unuttuğum kadar bu şenliklere katıldım. Ben bunlara festival demiyorum. Çünkü festival işin gavurcası. İşin Türkçesi varken neden gavurcasını söyleyelim. Şenlikler daha iyi. Bu şenlikler, Kültürümüzü yaşatmak için geleneklerimizi, göreneklerimiz yaşarmak içindir. Yozlaşmak için şenlikler yapıyoruz. Onun için bunlara dikkat etmek lazım.25 içinde katıldığım bu şenliklerde, gerçekten Kültürümüzün, geleneğimizin yaşatıldığı, aslında insanların buluşup kaynaştığı şenliklerdir. Beypazarı’nın ünü Türkiye’yi aşmıştır. Beypazarı bir marka şehirdir. Bunu böyle kabul etmek lazım. Benim Beypazarılılara şükran borcum var. Minnet borcum var. Siyasi hayatım boyunca hep sizlerden destek gördük. İlgi gördük, oyunuzu aldı ve hayır duanızı aldık. Bende gönüllü Bir Beypazarlı olarak her zaman sizlerle beraber, sizin içinizde olmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Beypazarı belediye başkanı Tuncer Kaplan, Beypazarı kaymakamı Temel Ayca, açılışta birer konuşma yaptılar. Protokolün sahnede katılımıyla temsili olarak festival açılış kurdelesi kesildi.

TBMM Eski başkanı ve Katılımcılar, açılışın ardından çarşı içinde stantları dolaşarak hayırlı işler dileğinde bulundu.

Beypazarı Belediye Başkanı Tuncer Kaplan’da konuşmasında bu yıl 25. Düzenlenen Festivalin 3 gün boyunca kazasız belasız atlatmak olduğunu dileyerek, “etkinliğimize, şenliğimiz hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz” diyerek sözlerini tamamladı.

Festivale katılanlar, daha sonra yaklaşık 20 ilin belediyesinin açtığı stantları ve Tarihi Suluhan’da açılan çeşitli ressamların resim sergisini gezdiler.

Yarın sona erecek festival kapsamında, ilçenin çeşitli sokak ve meydanlarında etkinlikler sürerken, stadyum konserleri, resim ve el sanatları sergileri ile çeşitli yarışmalar düzenlenerek sürecek. 



Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı