Beypazarı’nda TÜBİTAK destekli “Yaşayan Bilim, öğrenen Benim” 4006 Bilim Fuarı açıldı
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
05 Mayıs 2016 - Perşembe 09:07
 
Beypazarı’nda TÜBİTAK destekli “Yaşayan Bilim, öğrenen Benim” 4006 Bilim Fuarı açıldı
-Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen 4006 Bilim serginin açılışına Kaymakam Suat Seyitoğlu, Tubitak temsilcisi Türkan Öztürk, İlçe Milli Eğitim müdürü Ayhan Işık, Okul müdürü Hikmet Karakaya, Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
Beypazarı’nda TÜBİTAK destekli “Yaşayan Bilim, öğrenen Benim” 4006 Bilim Fuarı açıldı

BEYPAZARI  (YT)- 2015-2016 Eğitim öğretim yılında, MEB ile TÜBİTAK arasında 8 Eylül 2015 tarihinde imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde ilçede 10 okulun projesi kabul edilmiş, kabul edilen projelerden Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin 4006 “Yaşayan bilim, Öğrenen benim” temalı bilin fuarı açıldı.

Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Salonunda düzenlenen serginin açılışına Kaymakam Suat Seyitoğlu, Tubitak temsilcisi Türkan Öztürk, İlçe Milli Eğitim müdürü Ayhan Işık, Okul müdürü Hikmet Karakaya, Okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta konuşan Kaymakam Suat Seyitoğlu, Tubitak’ın binlerce öğrenciyi yurtdışına göndermesi hususunda verdikleri desteğin takdire şayan olduğunu söyledi.

Beypazarı ilçesinde öğretmen ve öğrencilerde proje yapma potansiyeli ni gördüklerine değinen Kaymakam Seyitoğlu şunları kaydetti:

“Bu anlamda, öğretmenlerimize, idarecilerimize destek vererek, bu işin maksimum düzeyde yapılması hususunda talimat verdik. Bu talimatlar titizlikle uygulandı. Gerek okul müdürleri gerek, Rehber öğretmenlerin özverili çalışması sonucu geldiğimiz noktada, ilçede 10 okulun verdiği proje kabul gördü ve projelere TUBİTAK tarafından 5 bin TL destek sağlandı. Yapılan çalışmalar ile her okul kendi vizyonunu da ortaya çıkarmış olacak. Bu kadar öğrencinin bilim adamı olmasını tabiki bekleyemeyiz. Ama bunun içerisinde kendini hala keşfedememiş gençler olabilir. Bu kadar grubun içinde 2 kişiye bile bilimi sevdirebilirsek, amacımıza ulaşmış oluruz”

İlçe Milli Eğitim müdürü Ayhan Işık,  MEB ile TUBİTAK arsında 8 Eylül 2015 günü imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, 54 İdareci ve öğretmene 2 kez bu anlamda kursların verildiğini söyledi.

Okulların hazırladığı projelerden 10’nun kabul edildiğini ve proje desteği olarak TUBİTAK’tan 50 bin TL hibe alındığına değinen Işık, şu ifadelere yer verdi:

“Bu projelerle hem gönüllerden hem de okullardan beklenen amaçlar vardır. Bu kapsamda, öğrencilerin bilim kültürünün gelişmesi, Bilimin günlük hayatla ilişkilendirilmesi, Araştırma tekniklerinin öğrenilmesi, Raporlama ve sunum becerileri yaparak ve yaşayarak öğrenme; Okul ortamlarını öğrenme ve araştırma teşvik eden dinamik bir yapıya dönüştürülmesini amaçlıyoruz. Diğer okullarımızın sergilerini de 30 Mayıs’tan itibaren açılışlarını yapacağız.”

Okul müdürü Hikmet Karakaya, Asırlar boyu bir kartopu misali büyüyen, gelişen ve günümüzde hayal gücünün sınırlarını zorlayacak düzeydeki yenilikleriyle çığır açan bilim ve teknoloji, bireylerin da hayatın vazgeçilme bir parçası geldiğini belirtti.

Öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde yaptıkları 32 proje okulun salonunda 3 gün süreyle ziyarette açık kalacak.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı