“İşaret Dili Eğitimi” başladı
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
22 Aralık 2015 - Salı 09:54
 
“İşaret Dili Eğitimi” başladı
-Beypazarı İlçesinde Halk eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından ilk defa olmak üzere “İşaret Dili Eğitimi“ başlatıldı.
BİLİM-EĞİTİM Haberi
“İşaret Dili Eğitimi” başladı

BEYPAZARI (YT)-Beypazarı İlçesinde Halk eğitim Merkezi müdürlüğü tarafından ilk defa olmak üzere “İşaret Dili Eğitimi“ başlatıldı.

Halk Eğitim Merkezi tarafından başlatılan İşaret Dili Eğitimi, Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda bir hafta sürecek.

Halk Eğitim Merkezi müdürü Ali Aksoy, Beypazarı’nda ilk defa İşret dili Eğitimi başlattıklarını ve Eğitimin Ankara’dan gelen Hülya Yağız Kavak, tarafından verildiğini söyledi.

İşret dili Eğitimine, okullardan ve çeşitli meslek kuruluşlarından 60 dolayında kişinin katıldığını anlatan Aksoy, şunları kaydetti:

“İşitme engelli vatandaşların başvuruda bulunduğu kurumlardan hizmet almak için, bütün kamu kurumları ile resmi ve özel eğitim kurumlarından birer temsilcinin katıldığı bu eğitim sonunda Beypazarı’nda bulunan hemen hemen bütün kurumlarda işaret dilini kullanabilen, anlayabilen birer personel bulunmasını sağlamış olacağız. Böylece işitme engelli vatandaşlarımızın ilçemizdeki hangi kuruma giderse gitsin; iletişim kurabileceği, derdini anlatıp hizmet alabileceği bir personel tarafından karşılanacak ve talepleri kolayca tesbit edilip yerine getirilmiş olacak.”

Aksoy, İşaret Dili Eğitiminin bu gün itibariyle saat 09.00 da başladığını ve akşam 17.00 kadar gün içinde verilirken, ayın 25’şinde akşam saat 17.00 de tamamlanmış olacağını belirtti.

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı