- Yerli ve yabancı turistin Beypazarı ilgisi
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
12 Eylül 2014 - Cuma 10:01
 
- Yerli ve yabancı turistin Beypazarı ilgisi
Amerikalı ve Hintli Hollandalı Turistler, Beypazarı ilçesine hayran kaldıklarını, Beypazarı ilçesinin Tarihi evleri, doğası ve yemek kültürünün kendilerini çok sevindirdiğini söylediler.
KÜLTÜR SANAT Haberi
- Yerli ve yabancı turistin Beypazarı ilgisi

BEYPAZARI (BBB) –Tarihi ve turistik ilçe Beypazarı’na olan ilgi her geçen gün artarak sürüyor.

Yurt içinden olduğu kadar yurt dışından da turist alan Beypazarı, oldukça ilgi görüyor.

Amerikalı ve Hintli Hollandalı Turistler, Beypazarı ilçesine hayran kaldıklarını, Beypazarı ilçesinin Tarihi evleri, doğası ve yemek kültürünün kendilerini çok sevindirdiğini söylediler.

Hollandalı Benedikt Brodu adlı turist, çok sayıda Amerikalı ve Hollandalı, Hallanda’da yaşan Hintli turistlerle Beypazarı ziyaretinde bulunduklarını söyledi.

Beypazarı ilçesini çok beğendiklerini belirten Brodu, “Rehberimize çok teşekkür ediyorum. Bizi, Beypazarı gibi güzel bir ilçeye getirerek, buradaki, kültürel varlığı eserler ile tarihi evlerini görmemize vesile oldu. Yemeklerini de yememizi sağladı. Gerçekten çok beğendik. Ben Buradan Hollanda’ya döndüğümde, buradaki gördüğüm güzellikleri anlatacağım” dedi.

Müzeleri gezdik:

Bir ilçede bu kadar müze olması beni şaşırttı diyen Brodu, “Çarşı ve İnözü vadi gezisinin ardından müzeleri gezdik. Müzeler ve içinde bulunan eserler çok da ilgimizi çekti. Benimle birlikte Beypazarı’nı gezen Hollandalı turistler, Beypazarı ilçesinden bol bol resim çekerek ayrılırlarken, fotoğraf arşivlerine Beypazarı’nı da eklemiş oldular” diye konuştu.

Beypazarı’da hedef yılda 1 milyon turist:

Belediye başkanı Tuncer Kaplan, da Beypazarı ilçesinde turist sayısını artırmak için ellerinden gelen çabayı ortaya koymaya çalıştıklarını ve turizme yapılacak yatırımlarla yılda bir milyon turisti Beypazarı’nda ağırlamak istediklerini söyledi.

 

 

Kaynak: (İHA) - İhlas Haber Ajansı Editör:
Etiketler: arsiv
Yorumlar
Haber Yazılımı