29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beypazarı İlçesinde coşkuyla kutlandı
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
29 Ekim 2021 - Cuma 10:37
 
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beypazarı İlçesinde coşkuyla kutlandı
-29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. kuruluş yıl dönümü Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.
GENEL Haberi
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Beypazarı İlçesinde coşkuyla kutlandı

BEYPAZARI (YT) - 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98. kuruluş yıl dönümü Ankara'nın Beypazarı ilçesinde düzenlenen törenle kutlandı.

Kaymakam Oktay Erdoğan, belediye başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Bayramının 98. Kuruluş yıl dönümü nedeniyle Kaymakamlık makamında tebrikleri kabul etti.

Beypazarı Hanlar Önü Meydanı ile Bankalar Caddesi üzerinde düzenlenen törene Kaymakam Oktay Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Büyükbaş, Emniyet Müdürü Metin Demirci, Jandarma Komutanı Yüzbaşı Haluk Muharrem Coşkun, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya ve Gaziler, Belediye başkan yardımcısı Osman Karadede, AK Parti ilçe başkanı Mehmet Gökgöz, daire amirleri ile öğrenciler, öğretmenler ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Erdoğan, Belediye Başkanı Tuncer Kaplan, alanda, öğrencilerin ve vatandaşların bayramını kutladı.

Kaymakam Oktay Erdoğan, bu gün Türk milletinin yeniden dirilişinin yıldönümü, bu gün binlerce yıldır tarih sahnesinde var olan bir milletin küllerinin yeniden doğduğu yılın 98. Yıldönümü olduğunu söyledi.

Kaymakam Oktay Erdoğan Sözlerini Söyle Sürdürdü:

“19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’da yanan bağımsızlık ateşinin tüm Anadolu’yu sardığı ilk günden, 30 Ağustos 1922 tarihindeki Büyük taarruza kadar geçen sürede verilen onur mücadelesinin taçlandığı yıldır 29 Ekim 1923.Büyük önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlayan Milli Mücadelenin sonunda 29 Ekim 1923’te Bağımsızlığın ve Geleceğin teminatı olarak Devletin yönetim biçimi Cumhuriyet İlan edildi.”

Konuşmanın ardından öğrenciler şiirler okudu, Ankara Büyükşehir belediyesi Mehter takımı gösteride bulundu.

Ayrıca çeşitli okullardan öğrenciler günün anlam ve önemini belirten şiirler okurken, halk oyunları gösterilerde bulundu.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla okullarda düzenlenen Şiir, Kompozisyon, satranç ve Bisiklet turu yarışmalarında dereceye girenlere ödülleri Kaymakam Oktay Erdoğan, belediye başkanı Tuncer Kaplan ve başsavcı Mustafa Büyükbaş, tarafından verilerek öğrenciler tebrik edildi.

Mehteran takımının çaldığı marşla, resmi geçit yapıldı.

Akşam da 20.00 da Ankara parkından başlamak üzere fener Alayı düzenleneceği ve fener alayı gösterisinin çarşı geçişi ve Şehitlikte son bulacak.

Cumhuriyet bayramının 98. Yılı kutlamaları nedeniyle Resmi binalar ve sokaklar Bayraklarla donatıldı.

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: 29, Ekim, Cumhuriyet, Bayramı, Beypazarı, İlçesinde, coşkuyla, kutlandı,
Yorumlar
Haber Yazılımı