Nallıhan Karayolunda yol yapım çalışmaları başlayacak:

NALLIHAN (YT)-Ankara Beypazarı- Beypazarı Nallıhan arası Duble yol yapım çalışmaları kapsamında, kalan 28 km lik alanda yol yapım çalışmaları başlayacak.

Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, bölge ziyaretinde bulunduğu sırada yaptığı açıklamasında, bir süre öncesi ihalesi yapılan D140 kontra kesim nolu Karayolunun Davutoğlan mahallesinde Nallıhan’a kadar olan 28 Km Lin alanda yol yapım çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Kurban Bayramı ertesinde yolda çalışmaların başlatılacağını belirten Ankara Milletvekili Nevzat Ceylan, “yolu kısa süre içinde tamamlayacağız. Çünkü yol gerçekten çok çalışıyor. D140 Kontra kesim nolu karayolunun Ankara-Beypazarı- Çayırhan-Davutoğlan mahallesine kadar çift yol olarak yapılmıştı. Buradan itibaren Nallıhan’a kadar olan 28 km’lik alanda çift yol yapımı başlayacak.”

Yol yapımını yakından takip edeceklerini vurgulayan Milletvekili Ceylan, “Bu yol Ankara-İstanbul alternatif karayolu olarak biliniyor ve tarihi İpekyolu üzerinde bulunan bir yol. Yol, medeniyettir dedik ve başkentimize yakışır yollar inşa ediyoruz. Ankara’nın en batısında bulunan Nallıhan İlçesi de Artık Başkente çift(duble)yolla bağlanmış olacak. Yolda, Nallıhan ilçesinden geriye doğru yapım çalışmaları başlatılacak.”

Yol üzerinde ve Aladağ çayı üzeri Kuş cenneti geçişinde birer km’lik 2 tünelin ve 255 metrelik 2 köprünün bulunduğunu ifade eden Milletvekili Ceylan, şunları kaydetti:

“Duble yolun Davutoğlan Kuş cenneti geçişinde 2 adet tünel inşa edildi ve tüneller açıldı. Tünelin devamında Aladağ çayı üzeri 255 metrelik 2 adet Köprü yapımı sürüyor. Tüneller açıldı. Yolun bitirilmesiyle birlikte zaman kaybetmeden ulaşıma açacağız. Yolun kuş cenneti geçişinde inşa edilen tüneller kuşların ürkmemesi ve rahatsız olmaması için inşa edilirken, mevcut eski köprü seyirlik terası olarak kullanılacak.”