Tarım Orman müdürü Esin Korkmaz: “Tarlalarda biçerdöverleri kontrol ediyoruz ve çiftçileri bilgilendiriyoruz”

BEYPAZARI (YT)- Beypazarı Tarım Orman müdürü Esin Korkmaz, biçimlerin başlamasının akabinde ilçe Tarım orman müdürlüğü olarak tarlalarda biçin yapan biçerdöverleri tarlalarda dene döküp dökmediğini ve anız yangınları ile de köylüleri bilgilendirdiklerini bildirdi.

Beypazarı İlçe Tarım Orman Müdürü Korkmaz, yaptığı açıklamasında; Hasat'ın başlaması anından itibaren tarlalarda ekiplerin ve kendisinin zaman zaman biçim kontrollerinde bulunduğunu ve tarlalarda Biçerdöverlerin dene dökük dökmediğini kontrol ettiklerini söyledi.

Deneler Kontrol ediliyor:

Biçerdöverlerde dene kaybına müsaade etmediklerini ve çiftçinin de bu yolla zarar görmesinin önüne geçilmesi için sürekli biçerdöverleri kontrol ettiklerini belirten İlçe Tarım Orman müdürü Korkmaz, “ilçe genelinde yaklaşık olarak 270 bin dekar alanda hububat etkimi yapılıyor.. Her zaman çiftçinin yanındayız. Çiftçiniz ürün kaybı yaşamaması için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Bunun içinde sürekli tarlalarda biçim yapan biçerdöverlerin dene döküp dökmediğini kontrol ediyoruz” dedi.

Anızların yakılmaması:

Tarla sahiplerini biçimin akabinde anızları yakmamaları içinde uyardıklarını vurgulayan İlçe Tarım Orman müdürü Korkmaz, “toprakta bulunan birçok mineral yanıyor. Canlılar yanıyor. Anız yakma işi toprakta verimi düşürüyor. Çünkü toprakta bulunun mikroorganizmaların yaşaması gerekiyor ve bunun içinde anızların yakılmaması konusunda uyarılarımızı yapıyoruz” diye konuştu.