Kuyumcutekke Mahallesi Halkı, Köy meydanında verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
06 Nisan 2024 - Cumartesi 19:41
 
Kuyumcutekke Mahallesi Halkı, Köy meydanında verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.
-Beypazarı Kuyumcutekke Mahallesi halkın, muhtarlık tarafından köy meydanında verilen yemekte bir araya geldi.
GÜNCEL Haberi
 Kuyumcutekke Mahallesi Halkı, Köy meydanında verilen iftar yemeğinde bir araya geldi.

BEYPAZARI (YT)-Beypazarı Kuyumcutekke Mahallesi halkın, muhtarlık tarafından köy meydanında verilen yemekte bir araya geldi.

Kuyumcutekke mahallesi, Hacı Bayram veli Hazretlerinin Halifelerinden olduğu kitabesinde yazılı bulunan ve köyde ömrünü tamamlamış, Karadavut Hazretlerinin gölgesinde iftar yemeğinde bir araya geldi.

Zatı muhteremin türbesi, hemen Cami avlusunda bulunuyor. Selçuklu dönemine ait olduğu sanılan Türbede, 7 Sanduka bulunuyor. Türbe içindeki büyük sanduka ise Karadavut Hazretlerine ait olduğu, kitabesinde yazıyor.

İftar yemeği öncesinde, din görevlileri tarafından, köy halkından ahirete intikal etmiş, köy büyükleri, Köyün kurucusu olduğu sanılan Karadavut Hazretlerinin, ruhları ile tüm şehitler için mevlidi şerif kıraat olundu.

Köyde geleneksel hale getirilen iftar yemekleri programında, seçimin ardından yeni seçilen mahalle Muhtarı Ahmet Yılmaz’ın organizesiyle Hayırseverler tarafından, köy meydanında mahalle halkına iftar yemeği verildi.

Mahalle halkından Yücel Bayrak, şunları kaydetti:

“İftar yemeğini verende, düzenleyenden Allah razı olsun. Koşularımızdan Allah razı olsun. Çok güzel bir iftar yemeği oldu. Gelecek senelerde de bu geleneğin sürmesini istiyoruz.”

Yine diğer bir mahalle sakini Mehmet Işık’ta şunları kaydetti:

“Gelen Komşulardan, bütün eşten dosttan Allah razı olsun derim. Sebep olanlardan da Allah razı olsun. Hizmeti geçenlerin hepsinden Allah razı olsun. Muhtar kardeşimize de teşekkür ediyorum.”

Yemeğin ardından Camin avlusu içinde bulunan Karadavut Hazretlerinin türbesine gelen vatandaşlar, türbe içerisinde duada bulundukları görüldü.

Mahallenin yeni muhtarı Ahmet Yılmaz, "Köy meydanında muhtarlık tarafından düzenlenen İftar yemeğine, yaşlısı genci katılım sağladı, Katılan herkesten Allah razı olsun. Karadavut Hazretlerinin torunlarına da bu yakışırdı. Güzel bir kaynaşma ile iftarımızı yaptık" ifadesinde bulundu.

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: , Kuyumcutekke, Mahallesi, Halkı,, Köy, meydanında, verilen, iftar, yemeğinde, bir, araya, geldi.,
Yorumlar
Haber Yazılımı