CHP İlçe başkanı Hasan Kostak: “işten çıkarılan İşçinin yanında ve arkasındayız”
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
19 Ocak 2023 - Perşembe 08:21
 
CHP İlçe başkanı Hasan Kostak: “işten çıkarılan İşçinin yanında ve arkasındayız”
-CHP Beypazarı İlçe Başkanı Hasan Kostak, Adularya Firması Yunus Emre Termik Santrali 15 Temmuz sonrasında (TMSFY) devredildiğini bildirdi.
SİYASET Haberi
CHP İlçe başkanı Hasan Kostak: “işten çıkarılan İşçinin yanında ve arkasındayız”

BEYPAZARI  (YT)- CHP Beypazarı İlçe Başkanı Hasan Kostak, Adularya Firması Yunus Emre Termik Santrali 15 Temmuz sonrasında (TMSFY) devredildiğini bildirdi.

Çoğunluğu çalışanlarının Beypazarı İlçesinden gelip gittiği işyeri ’ne daha sonrasında kayyum atandığını ve akabinde de geçenlerde yeni bir özel firmaya devredilmesinin akabinde, Firmanın iş yerinden süresiz olarak 250 çalışanını kış gününde kapının önüne koyduğunu söyledi.

Şu kış gününde kapının önüne konan işçilerin her daim arkasında ce destekçisi olacaklarını anlatan CHP İlçe başkanı Kostak, “aldığımız durumlar çerçevesinde yeni firmanın küçülmeye gitmesi sebebiyle 250 kişiyi süresiz ücretsiz izne göndermesi, ilçede tepkilere neden oldu. İşten Çıkarılanlar bize geldiler. Durumlarını aktardılar ve şu kış gününde nereye gideceklerini bilemediklerini ve iş durumların çözümü noktasında bizden destek beklediklerini ifade ettiler. Bu anlamda, Partimizin ilgili ve yetkili kurumları ile görüşerek konuyu detaylı bir şekilde aktaracağız.” şeklinde konuştu.

İşsiz kalma korkusu şu ekonomik buhranda yaşanabilecek çok acı bir durum olduğuna değinen CHP İlçe Başkanı Kostak, şunları kaydetti:

“Zor zamanlarda işletmenin ayakta kalması için her türlü çabayı gösteren işçi kardeşlerimizin her zaman yanındayız. Kaldı ki önümüzde seçim var bu süreçte, bir çok bölgede çalışan işçilerin kadroya alınması konuşulurken, kışın işçileri kapının önüne koyuyorsun. Bu süreci çok yakından takip ediyoruz. Her iki tarafı da üzmeden uzlaşma yapılmasının en doğru olacağı kanaatindeyim. İşçi arkadaşlarımızın yanındayız. Süresiz izinle 250 çalışanını kapının önüne koyuyorsunuz, şu kış gününde, bu Allahtan reva değil.”

 

Kaynak: Editör:
Etiketler: CHP, İlçe, başkanı, Hasan, Kostak:, “işten, çıkarılan, İşçinin, yanında, ve, arkasındayız”,
Yorumlar
Haber Yazılımı