1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs'ta olacaklar
BEYPAZARI DOĞAL MADEN SUYU
Haber
13 Kasım 2022 - Pazar 09:58
 
1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs'ta olacaklar
-1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gazileri, 15 Kasım Gününde kutlanacak olan Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümüne katılmak üzere Belediye tarafından Kıbrıs’a götürülüyorlar.
YAŞAM Haberi
1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs'ta olacaklar

BEYPAZARI (BHA)- 1974 Kıbrıs Barış Harekâtı gazileri, 15 Kasım Gününde kutlanacak olan Kıbrıs’ın kuruluş yıldönümüne katılmak üzere Belediye tarafından Kıbrıs’a götürülüyorlar.

Beypazarı Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya’nın da aralarında bulunduğu 1974 Kıbrıs Barış hareketi gazileri bu gün gün, belediye Kültür Müdürü Zafer Poyraz başkanlığında, Kıbrıs’a gidiyorlar.

Gaziler, Kıbrıs’ta 14 Kasım 2022 Günü Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, tarafından kabul edilecekler.

Ertesi günü de kutlanacak olan Kıbrıs’ın Kuruluş yıldönümü etkinlerine ellerinde Türk ve Kıbrıs bayrakları ile şeref tribününde yerini alacaklar.

Ardından, geziler Kıbrıs’ta bir çok yeri ve bölgeyi, savaşın ağırlıkta geçtiği alanları ziyaret edecekler:

Muharip Gaziler Derneği başkanı Ali Yalçınkaya, 1974 yılında katıldığı savaşlarda, bir Türk askeri olarak, Rahmetli Başbakan Bülent Ecevit'in Amerika'da yaptığı görüşmeler sonrasında olumsuz sonuçlanması sonrasında o önemli(Ayşe Tatile çıktı) parolayı vererek, Savaş'ın başladığını söyledi.

Yarın Kıbrıs'ta olacaklarına değinen Muharip gaziler Derneği Başkanı Ali Yalçınkaya, şunları kaydetti.

"Çok heyecanlıyım. Çünkü aradan geçen uzun yıllar sonra Kıbrıs'a, Belediyemizin destekleriyle gidiyoruz. Yeniden oraları, göreceğiz. Anılarımız tazelenecek. Sayın Kıbrıs Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, bizleri Cumhurbaşkanlığı makamında kabul edecekler.20 Gazimizle  birlikte gidiyoruz. Bizlere rehberlik edecekleri şimdiden çok çok teşekkür ediyorum"

1974 Kıbrıs Barış Hareketi gazileri 48 yıl sonra Kıbrıs'ta - Birlik Haber Ajansı-BHA (birlikhaberajansi.com.tr)

 

Kaynak: Editör: Yaşar TONBAK
Etiketler: 1974, Kıbrıs, Barış, Hareketi, gazileri, 48, yıl, sonra, Kıbrıs'ta, olacaklar,
Yorumlar
juul juul pod puff bar juul pods glo iqos iluma etanj armatür komatsu yedek parça ankara acil dişçi ankara güneş enerjisi polyester çember almanya sohbet chat masura
Haber Yazılımı