Beypazarı Müftülüğü, Gençlik Koordinatörlüğü Esnaf ziyaretlerinde:

BEYPAZARI  (YT)- Beypazarı Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, Ahilik haftası kapsamında esnaf ziyaretlerinde bulunuyor..

Ahilik haftası kapsamında Müftülük Gençlik Koordinatörlüğü başkanlığındaki heyet, esnaf ziyaretlerinde bulunuyor.

İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Muhammet Kelleci, Gençlik koordinatörlüğü olarak, el sanatı ustalarının yaygın olduğu ve eskilerde Gümüşçülük işinin de Ahilik yoluyla Beypazarı’nda el sanatları arasında yerini alan ve sanata dönüştüğünü bir ilçede, ahilik geleneğinden gelen ustaları ziyaret ettiklerini ifade etti.

Ahilik haftası kapsamında, çarşı içinde, gümüşçüler çarşısında sade bir şekilde meslek hayatını sürdüren ustalara ziyarette bulunduklarını anlatan Kelleci, “Bu anlamda tüm esnafımızın ahilik haftasını kutluyoruz. Ziyaretlerde ustalarımızın ellerini öperek, ahilik haftalarını kutluyoruz ve bol kazançlar diliyoruz. Dinlemeye de devam edeceğiz. Ustalarımızın belki çoğunun ihtiyacı yok belki ama biz kendilerine Diyanet İşleri başkanlığı yayınları arasında olan “40 Hadiste İş ve Ticaret Ahlakı” adlı Prof. Dr. Zekeriya Güler, hocamızın güzel kitabını hediye ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Muhammet Kelleci, Ahilik Geleneğinden gelen ustalara ziyaretlerde bulunurken ustaların, Ahilik geleneğinin, haftasının Beypazarı İlçesinde yeniden hayata geçirilmesini istediklerini kendilerine aktardıklarını kaydetti.

Beypazarı Müftülüğü, Gençlik Koordinatörlüğü Esnaf ziyaretlerinde: - Birlik Haber Ajansı-BHA (birlikhaberajansi.com.tr)