MTA Beypazarı ilçesinde sürdürdüğü sondaj çalışmalarında, Musa adlı kuyudan sıcak su fışkırdı

BEYPAZARI (BBB)-MTA Beypazarı ve çevresinde maden arama tarama çalışmalarını sürdürürken, Fasıl köyü yakınlarında sıcak su’ya rastlandı.

MTA ekiplerinin 24.00–08.00 vardiyasında yaptığı ve Fasıl köyüne yakın Mağaralar bölgesi denilen yerde Musa adlı sondaj kuyusundan sabaha karşı sıcak su fışkırdı.

Musa adlı sondaj kuyusu sorumluları durumu Ankara’da yetkililere bildirmelerinin ardından, yetkililer sondaj çalışmasının yapıldığı Fasıl köyüne gelerek,  çıkan suyun sıcaklığını ve kaç metrelerde sıcak suyun artezyen yaptığını öğrendiler.

MTA’nın bölgede maden yatakları arama tarama çalışmasında, sondaj kuyusundan artezyen yapan sıcak su’yun 410 metrelerde çıktığı ve sıcaklığının da 35–38 derece arasında değiştiği öğrenildi.

Bölgede bulunan Linyit maden yatakları konusunda MTA geniş kapsamlı bir sondaj çalışması sürdürürken, Linyit kömürlerinin rezerv çalışması ile yıl, ton bazında ortaya çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi.

Fasıl Köyü muhtarı Mehmet Doğan’da Köylerinin Güney doğusunda MTA tarafından sürdürülen sondaj çalışmalarında gece vardiyasında sondajdan sıcak su çıktığını ve bu durumun kendilerini çok sevindirdiğini söyledi.

 Yaşar Tonbak-aa